Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 


Víz-, gáz-, fűtésszerelés

Vízszerelés

Fürdőszobáknál, ha felújításra érett, érdemes rézcsőre vagy műanyag csőre kicserélni a régieket, a lefolyó és nyomó vezetékeket is.

Csaptelepeket ma már falsík alá is tudunk szerelni, ami helytakarékosabb és szebb, mint a korábbi falon kívüliek.

Gázszerelés

A gázszerelés menete a tervezéssel kezdődik, majd a kivitelezés következik, végül pedig a hivatalos átadással zárul. A folyamat minden elemét mi intézzük. Az átadáshoz szükséges a kéményseprő szakvélemény, az EPH jegyzőkönyv a villanyszerelőtől, és érvényes gázterv.

Minden fűtési szezon előtt érdemes a kazánokat és a konvektorokat átnézetni, kipucoltatni. A kazánokat az azt beüzemelő cégnek kell ellenőrizni.

Többen azt gondolják, egy új kazánnal spórolhatnak a fűtésszámlán. Ez csak részben igaz, nem  sokat számít, mennyire új szerkezet van a falon. Érdemes termosztáttal szabályozni a lakás hőmérsékletét, és korszerű hőszigetelést alkalmazni. Sokat számít még, ha a nyílászárók jis ól szigetelnek, és családi házak esetében a tetőtérben sem szökik ki a meleg.

Fűtésszerelés

Nagyobb felújításoknál és új építésekkor padlófűtést és falfűtést javaslok. Ezek mind alacsony hőmérsékletű vízzel működnek, ami azt jelenti, hogy kb. 35-45 fokos víz kering a padlóba és a falba tekert csövekben. Így sokkal gazdaságosabban fűthetjük fel a lakást, mivel nagy felületen adja le a hőt, míg a radiátoros fűtésnél 70 fokos vizet kell előállítani, ami a gázszámlát nagyban növeli. A padlófűtésre sokan mondják, hogy nagy port kavar a padló közelében, ezért nem egészséges. Ez csak részben igaz, mert valóban kavar port, de minél alacsonyabb hőmérsékletű víz kering benne, annál kisebbet, és csak a padló közelében marad. A radiátor is keveri a port, mégpedig egészen nagy körben, a padlótól egészen a mennyezetig.

Akár felújítatni, akár újat szeretne építtetni, minden esetben elsőként egy személyes felmérés szükséges az árajánlathoz.